innovatie

08 jun 2019, 10:10

H&M wil nieuwe formule in leegstaand pand De Faun Herestraat Groningen

 H&M wil nieuwe formule in leegstaand pand De Faun Herestraat Groningen

Het kledingconcern H&M heeft ingrijpende plannen voor de vestiging van een grote nieuwe formule in het al bijna twee jaar leegstaande pand De Faun in de Herestraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In verband met deze ingrijpende plannen gaat H&M haar vestigingen aan de Grote Markt sluiten. Ook de vestiging aan de Vismarkt gaat dicht. Dat meldt zaterdag het Dagblad van het Noorden.

 

H&M heeft momenteel vier verschillende winkels in Groningen: twee aan de Grote Markt ( een dames- en een herenkleding zaak), één in Paddepoel en één aan de Vismarkt.

 

Het bedrijf laat weten dat het ‘mooie plannen’ heeft voor Groningen, en dat het bezig is met een grote nieuwe winkel. Waar die komt wordt niet gemeld, maar het zou gaan om het pand van De Faun, aan het begin van de Herestraat, waar tot 2017 kledingzaak Zara was gevestigd.

 

Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, zegt dat ook hij heeft gehoord dat er plannen zouden zijn van H&M om naar het pand van De Faun te gaan. Daarin zou H&M dan niet alleen mode willen verkopen maar ook artikelen op het gebied van wonen, eten en drinken. Volgens Eric Bos zou dat een opsteker zijn voor deze zijde van de binnenstad.

 

Wel maakt hij zich zorgen over de ontwikkelingen aan de noordzijde van de Grote Markt. Het oude pand van V&D staat er nog leeg, straks komen daar de lege panden van H&M bij, en ook het pand van Coolcat komt leeg te staan.

 

De gemeente Groningen werkt aan een plan voor een nieuwe impuls aan de Grote Markt Noordzijde, een plan dat eind dit klaar zou zijn.