innovatie

21 mrt 2015, 10:10

'Hippe' game-industrie biedt Groningse ambtenaren helpende hand

'Hippe' game-industrie biedt Groningse ambtenaren helpende hand

Groningen is komende week een belangrijk centrum voor de game-industrie. Van maandag tot en met donderdag is er in Groningen een bijzonder project om te laten zien wat de game-industrie kan betekenen voor de gemeente Groningen en haar ambtenaren, bij het oplossen van problemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De komende vier dagen verplaatsen ongeveer 50 game ontwikkelaars hun werkplek van de game-incubator Indietopia naar de Kreupelstraat.

Daar laten zij medewerkers van de gemeente Groningen kennis maken met gaming, en vooral serious gaming. Dit is een onconventionele oplossing voor problemen in de vorm van een spel.

 

Indietopia is een organisatie die bedrijven in de noordelijke gaming industrie faciliteert en ondersteunt. Indietopia is gevestigd in het voormalige Springs-pand aan de Grote Markt. Daar hebben ongeveer 50 game ontwikkelaars een werkplek en werken er samen. Indietopia helpt hen met acquisitie, marketing en andere aspecten waar je als beginnend bedrijf niet meteen aan denkt.

 

Dialoog


Het doel van deze week is de ‘traditionele’ wereld van de ambtenarij te verbinden met de ‘hippe’ wereld van de game ontwikkelaars. Hierdoor worden sociale problemen op het gebied van bijvoorbeeld zorg of schooluitval op een nieuwe, creatieve manier aangepakt. Indietopia en de gemeente Groningen willen vooral een dialoog starten tussen de twee sectoren om elkaar in de toekomst te helpen en hopelijk beter samen te werken.