innovatie

18 jan 2014, 12:12

Healthy Ageing Campus Netherlands tekent intentieverklaring met Duitse collega met dezelfde ‘Healthy Ageing’ ambitie in UMCG.

Groningen en noord-Duitsland gaan samenwerken op het gebied van Healthy Ageing.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens een bestuursbijeenkomst van de Regio Groningen Assen en Metropole Nordwest (Oldenburg, Bremen), presenteerden de Healthy Ageing Campus Netherlands en Gesundheitswirtschaft Nordwest het wederzijdse belang en gezamenlijke ambitie met betrekking tot de ontwikkeling van nauwere samenwerking op het gebied van Healthy Ageing tussen Groningen en Noord-Duitsland.
“Het helpen van life science bedrijven uit beide regio’s om over de grens te kijken, stimuleert innovatie op het gebied van preventie en zorg”, zegt Edward van der Meer, directeur Healthy Ageing Campus Netherlands.

Gesundheitswirtschaft Nordwest, vertegenwoordigd door directeur Sabine Roeseler, toonde grote belangstelling voor het samenbrengen van de inspanningen om de gezondheidszorg aan beide kant van de grens economisch sterker te maken.

Jasper Dijkstra van Diagnoptics, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in niet-invasieve diagnose, gaf een concreet voorbeeld van waarom zij steun nodig  hebben om de Duitse markt te betreden.

De 65 gasten, waaronder gedeputeerde Mark Boumans en decaan van het UMCG Folkert Kuipers, zetten hun programma voort met een wandeling naar het provinciehuis om de onderwerpen mobiliteit, energie en ‘smart region’ aan te snijden.
De ochtendsessie in de Ronde Zaal van het UMCG werd afgesloten met een plechtige ondertekening van een intentieverklaring tussen de heer Van der Meer en mevrouw Roeseler. Gepland staat een volgende bijeenkomst in februari tussen de Healthy Ageing Campus en Gesundheitswirtschaft Nordwest om te werken aan concrete projecten, een daarvan is een pop-up locatie van het R&D-Hotel in Oldenburg.