innovatie

25 apr 2013, 10:10

Hanzepenning voor het echtpaar Labberté voor uitzonderlijke verdiensten voor het Prins Claus Conservatorium

Wegens hun uitzonderlijke verdiensten voor het Prins Claus Conservatorium en zijn studenten heeft het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen gisteravond tijdens de relatieavond de heer H.A.A. Labberté en mevrouw C.M.C. Labberté-Hoedemaker met de Hanzepenning onderscheiden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het echtpaar Labberté heeft de afgelopen jaren buitengewoon veel betekend voor studenten van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen en het muziekleven in Noord-Nederland. Talloze studenten hebben kunnen rekenen op hun steun op de meest uiteenlopende terreinen.

Met een groot gevoel voor talent hebben zij met hun stichting Labberté-Hoedemaker Fonds heel veel studenten ondersteund tijdens hun studie met een prijs, een beurs of een toelage voor een masterclass en met het bieden van woon- en studieruimte.
Zij hebben belangrijk bijgedragen aan het Prins Claus Conservatorium als bron van talent en als centrum van muzikale excellentie. Hun onvoorwaardelijke steun aan talenten bij het overwinnen van praktische en financiële horden is van onschatbare waarde.

Dit is de vijfde keer dat de Hanzepenning wordt uitgereikt. De penning en de bijbehorende oorkonde worden alleen gegeven aan personen die met hun inzet, netwerk, activiteiten en prestaties een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de hogeschool.