innovatie

26 feb 2002, 00:12

Hanzehogeschool reikt Norrodprijs uit voor beste elektronische cursus

Studenten van de Hanzehogeschool hebben de cursus Digitale Presentatietechnieken van de School voor Informatie en Communicatie verkozen tot beste elektronische cursus. De maker van dit stukje digitaal onderwijs kreeg de jaarlijkse Norrodprijs, een waardecheque van 250 euro. Deze prijs is in het leven geroepen om goed digitaal onderwijs te belonen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alle faculteiten van de Hanzehogeschool zijn bezig met de invoering van de elektronische leeromgeving, HELO, in het onderwijs. Jaarlijks wordt een studieochtend georganiseerd voor de kennisuitwisseling. Zowel studenten als docenten vertellen dan over hun ervaringen en laten hun digitaal onderwijs zien.
Tijdens de studieochtend op 24 januari 2002 is door de studentenjury bekend gemaakt welke van de 13 genomineerde cursussen zij het beste vonden. De jury bestond uit vier studenten afkomstig van de opleidingen PABO, Human Technology en Informatiedienstverlening en management. De studenten beoordeelden de cursussen op inhoud en structuur, attractiviteit en communicatie. De eerste prijs, een waardecheque van €250, ging naar docent Babz Mook voor haar cursus Digitale Presentatietechnieken van de School voor Informatie en Communicatie. De cursus sprong eruit vanwege de heldere en sobere opzet en het goede taalgebruik. De cursus werd attractief door de bijdragen die studenten op het discussiebord hadden gezet.
De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Ton Ypenberg van de PABO en Erwin de Beer van Life Science & Technology. De prijzen werden beschikbaar gesteld door computerfirma NoRRod, die speciaal voor studenten van de Hanzehogeschool een campuswinkel op het Zerniketerrein heeft.