innovatie

21 mrt 2017, 09:09

Hanzehogeschool maakt speciaal ‘festivalgras’

Hanzehogeschool maakt speciaal ‘festivalgras’

De Hanzehogeschool Groningen heeft van Innofest een subsidie van 10.000 euro gekregen voor het ontwikkelen van een nieuw soort gras, speciaal voor festival- en evenemententerreinen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Festivals en evenementen zijn nu nog slecht voor grasvelden. En juist daarom worden aanvragen voor festiviteiten nu vaak nog afgewezen, omdat het schadelijk is voor het milieu.

Zo moet de grasmat vaak opnieuw worden ingezaaid en dat is duur. Het speciale gras van de Hanzehogeschool moet dat voorkomen.

Het nieuwe gras wordt straks getest tijdens grote en kleine festivals. Zo kan worden gekeken hoe het gras zich houdt onder grote mensenmassa's. Het publiek mag ook feedback geven. Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat het gras wordt gebruikt op campings en andere evenemententerreinen.

Proeftuin

Innofest ondersteunt de proef. Dat is een samenwerking van tientallen festivals en organisaties. De festivals zien zichzelf als een enorme proeftuin waar nieuwe snufjes kunnen worden uitgeprobeerd.\

Het project Step on the grass wordt uitgevoerd door het lectoraat Art & Sustainability van de Hanzehogeschool. Ze werken samen met het Groningse bedrijf Hempflax, dat zich bezighoudt met de productie van hennep en vlas