innovatie

05 dec 2013, 09:09

Hanzehogeschool krijgt internationale Game Design & Development

Vanaf september 2014 kunnen studenten bij het Instituut voor Communicatie, Media & IT (CMI) van de Hanzehogeschool Groningen een internationale major Game Design & Development volgen. In de sterk internationaal georiënteerde game-industrie wordt Engels veel gebruikt. Met het aanbieden van deze internationale major speelt het instituut in op de toenemende vraag naar professionele kennis en vaardigheden op het gebied van serious gaming.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Game Design & Development


Game Design & Development wordt al sinds een aantal jaren aangeboden als Nederlandstalige major van de opleiding Communicatiesystemen. Tijdens de opleiding werken studenten aan game concepting, 2D en 3D artwork, game development en -production. Centraal staat hoe games worden ontworpen, ontwikkeld en ingezet als toepassing voor educatie, voorlichting, bewustwording en gedragsverandering zoals gezonder eten en meer bewegen.

 

Het Instituut voor Communicatie, Media & IT heeft ervaring met internationaal game-gerelateerd onderwijs door het aanbieden van een internationale en interdisciplinaire minor ‘Game On’ (http://www.hanze.nl/home/Schools/instituut-voor-communicatie-media-it/Opleidingen/Minor/Game+On/) waarin Nederlandse studenten samen met internationale studenten gedurende een half jaar werken aan een educatieve game. Doel van deze games is het vergroten van de bewustwording en voorlichting, bijvoorbeeld bij kinderen in ontwikkelingslanden of naoorlogse gebieden. Intensieve samenwerking hierin met onder meer War Child laat het groeiende belang van serious gaming zien.