innovatie

29 jun 2015, 09:09

Hanzehogeschool Groningen helpt ondernemen en studeren te combineren met 'Topondernemersregeling'

Hanzehogeschool Groningen helpt ondernemen en studeren te combineren met 'Topondernemersregeling'

De Hanzehogeschool Groningen heeft de ambitie om ondernemerschap bij studenten te stimuleren, en om jongeren met ondernemers-talent zo goed mogelijk te helpen. In dat beleid past ook de zogenaamde ‘Topondernemersregeling’, waarbij studenten zowel hun bedrijf kunnen opzetten, als kunnen blijven studeren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is niet altijd gemakkelijk om gelijktijdig een opleiding te volgen en een onderneming te ontwikkelen en te runnen. Soms leidt dit tot het voortijdig stoppen met de opleiding of met het eigen bedrijf. Om die reden heeft de Hanzehogeschool Groningen de Topondernemersregeling ontwikkeld voor talentvolle studentondernemers.

 

Voor wie?


Binnen de Hanzehogeschool Topondernemersregeling kunnen talentvolle studentondernemers studeren en ondernemen effectief combineren. Om in aanmerking te komen moeten studenten studeren aan de Hanzehogeschool Groningen en actief bezig zijn met een eigen bedrijf. Jaarlijks kunnen 10 tot 20 talentvolle jonge ondernemers van deze regeling gebruikmaken.

 

De voorwaarden


Studenten moeten een goed business model en een uitgewerkt bedrijfsplan of - in geval van overname van een familiebedrijf - een overnameplan aanleveren, naast een meerjarige V&W-prognose, waaruit blijkt dat het behalen van een positief bedrijfsresultaat binnen drie jaar mogelijk is.


De faciliteiten


Wanneer een studentondernemer aan de voorwaarden voldoet, kan hij of zij onder begeleiding van een ervaren coach de minor-, stage- of afstudeerperiode invullen met activiteiten die zowel voor de opleiding als voor de onderneming van belang zijn. Klik hier voor een overzicht van alle faciliteiten. Belangstelling? Meld u aan via info@value050.nl.