innovatie

13 mrt 2014, 09:09

Hanzehogeschool Groningen gastheer voor internationale conferentie gezondheidszorg en sociaal welzijn

Hanzehogeschool Groningen gastheer voor internationale conferentie gezondheidszorg en sociaal welzijn

Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 april is de Academie voor Gezondheidsstudies van de Hanzehogeschool Groningen gastheer van de COHERE Conference 2014. Deze grote internationale conferentie heeft als onderwerp de combinatie van werk en gezin in gezondheidszorg en sociaal welzijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

COHEHRE heeft hetzelfde thema als het Europees Jaar, nameleijk de combinatie van werk en gezinsleven. Dit onderwerp is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden door  wijzigingen in werk- en gezinsstructuur als gevolg van de globalisering van de economie, de financiële crisis, technologische ontwikkelingen en een toenemende vergrijzing. Voor de beroepen in de gezondheids- en sociale zorg verandert er hierdoor nogal wat en dat betekent natuurlijk ook wijzigingen in de opleidingen van het werkveld.

Het programma van COHERE is onderverdeeld in vier thema’s: ‘Families onder druk’, ‘Zelfmanagement in werk en gezin’, ‘Gezondheids- en welzijnsberoepen in transitie’ en ‘Het gebruik van ‘Quantified Self’ in beroepen in de gezondheidszorg’. Quantified Self is een beweging die zich bezighoudt met het fenomeen dat de mens in toenemende mate technologie integreert in zijn leven, met het doel informatie te verzamelen over zichzelf en hiervan te leren.

Gastspreker op het gebied van ‘Quantified Self’ is Martijn de Groot.  ‘Quantified Self’ is een beweging die zich bezighoudt met het fenomeen dat de mens in toenemende mate technologie integreert in zijn leven, met het doel informatie te verzamelen over zichzelf en hiervan te leren. Andere sprekers zijn Petri Roodbol , lector Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen; Joost Keers, hoofd Onderzoeksinstituut van het Martini Ziekenhuis en Agnes Uhereczky, directeur van COFACE en coördinator van de Europese bewustmakingscampagne over cyberpesten.

Meer informatie over de conferentie is te vinden op http://www.cohehre.webxpress.nl