innovatie

17 dec 2007, 10:10

Hanzeconnect: nieuwe aanpak werkloosheid hoger opgeleiden

HanzeConnect (onderdeel Hanzehogeschool Groningen) en de Kenniscampus Emmen (onderdeel Hogeschool Drenthe) hebben een handtekening gezet onder het project ‘Kansen voor Kenniswerkers.’ In dit project vindt een unieke samenwerking plaats: trainers, coaches, begeleiders, docenten en projectleiders van de beide hogescholen werken intensief samen om zesentwintig hogeropgeleide werkzoekenden te begeleiden naar een baan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De deelnemers krijgen een bedrijfskundige opleiding in combinatie met het uitvoeren van een consultancy-opdracht in een organisatie.

Het project is opgezet door de Hogeschool Drenthe in opdracht van het UWV. Diverse groepen in Drenthe en Gelderland hebben al succesvol deelgenomen aan het project; bijna 80% van de deelnemers heeft een baan gevonden. In Groningen wordt het traject uitgevoerd in nauwe samenwerking met HanzeConnect, die al veel ervaring heeft opgebouwd met het begeleiden van werkzoekenden in het project de Kennispool. Op deze manier wordt de expertise van twee ervaren partijen gebundeld.

Switch in carrière


De hogeropgeleiden zijn veelal mensen met een stevige CV die een switch (willen) maken in hun carrière. Onderdeel van het traject is een drie maanden durende consultancyopdracht. HanzeConnect begeleidt de kandidaat procesmatig en inhoudelijk.

Consultancyopdracht


Voor organisaties die een klus op hoog niveau willen laten uitvoeren, zijn vanaf januari 2008 zesentwintig gemotiveerde hogeropgeleiden -die op managementniveau kunnen meepraten over marketing, financiën, processen en de organisatie- voor drie maanden beschikbaar voor projecten in Noord-Nederland.