Innovatie

Hanze start centrum voor aardbevingsbestendig bouwen

​De Hanzehogeschool Groningen start een innovatiecentrum voor aardbevingsbestendig bouwen, BuildInG.


Leestijd: 1 minuut

Groninger Gasberaad ‘verbijsterd’ over aanstelling NAM-casemanagers bij NCG
Groninger Gasberaad ‘verbijsterd’ over aanstelling NAM-casemanagers bij NCG

In het centrum worden innovatieve en goedkope oplossingen bedacht voor veilig en comfortabel wonen. In het begin ligt de nadruk op aardbevingsbestendig bouwen. Later zal er ook meer aandacht zijn voor zaken als energiezuinig wonen.

Bedrijven, studenten, docenten, onderzoekers en bewoners kunnen bij het centrum kennis delen en uitwisselen. Er worden tevens cursussen, workshops en symposia georganiseerd. Ook kunnen in het centrum bouwinnovaties getest worden en is BuildInG een incubator die start-ups helpt om succesvolle ondernemingen te worden.

Het gebouw voor BuildInG komt waarschijnlijk naast het gebouw van EnTranCe (het Energy Transition Centre) op de ZernikeCampus Groningen te staan, zodat beide centra nauw samen kunnen werken op het gebied van onderzoek, innovatie en shared services.

Het gebouw moet 1 oktober volgend jaar klaar zijn. Dit betekent niet dat BuildInG dan pas van start gaat; de bedoeling is om zo snel mogelijk te starten, bijvoorbeeld in de vorm van een aantal containers op het terrein.