innovatie

29 mei 2002, 00:12

Hans Wiegel commissaris bij Gronings internetbedrijf

De heer H. Wiegel is benoemd tot commissaris bij de NationaleVacaturebank.nl. Hans Wiegel (1941) studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was lid van de Tweede Kamer, fractievoorzitter van de VVD, vice Minister-president en Minister van Binnenlandse Zaken, Commissaris der Koningin van de provincie Fryslân en lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Momenteel is Hans Wiegel voorzitter van de Zorgverzekeraars Nederland. Daarnaast is hij voorzitter van het Centraal Brouwerij Kantoor, president-commissaris van NOB n.v., Bouwfonds, Burgers-Ergon b.v., De Meeuw b.v., Copaco n.v. en Explainer DC. Verder is hij vice-voorzitter van ABN/AMRO Bouwfonds Nederlandse Gemeenten n.v. en van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Wessanen n.v. en lid van de Raad van Commissarissen van n.v. Grontmij, Van Gansewinkel Groep b.v. Arriva Nederland en Newconomy. Hans Wiegel is voorts voorzitter van de Raad van Toezicht Staatsbosbeheer en van het bestuur Stichting Administratiekantoor Deerns-groep, vice-voorzitter van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie, lid van het bestuur van de Stichting Administratiekantoor Sara Lee/Douwe Egberts, van het bestuur Coöp. Achmea Verzekeringsgroep en lid van de Raad van Advies van Deloitte & Touche.
NationaleVacaturebank.nl is sinds de oprichting, 2 jaar geleden, uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse arbeidsmarkt. Meer dan 15.000 bedrijven maken gebruik van de online-diensten van de NationaleVacaturebank.nl. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groningen. Jaarlijks worden er tussen de 50.000-100.000 vacatures aangemeld. Hiermee is de NationaleVacaturebank.nl één van de meest gebruikte vacaturebanken van Nederland. Gemiddeld staan er 15.000 actuele vacatures (MBO, HBO en academisch niveau) op de site. Concurrenten zijn o.a. Jobnews (Wolters Kluwer), Jobtrack (Wegener) en Monsterboard (TMP). De NationaleVacaturebank.nl wordt maandelijks bezocht door meer dan 200.000 werkzoekenden die op zoek zijn naar een (nieuwe) uitdaging.
De verwachte omzet voor 2002 bedraagt € 2,5 mln. NationaleVacaturebank.nl biedt bedrijven de mogelijkheid een abonnement af te sluiten. Abonnees mogen tegen betaling van € 900,- per jaar, hun vacatures ongelimiteerd plaatsen op de NationaleVacaturebank.nl. Kleine bedrijven, met minder dan 5 vacatures, kunnen hun vacatures gratis aanmelden. Daarnaast genereert de NationaleVacaturebank.nl inkomsten met de verkoop van banner posities. De NationaleVacaturebank.nl is (nog) niet beursgenoteerd.