innovatie

26 feb 2014, 20:08

Grunneger Power werkt hard aan collectief Zonnedak op Het Dok in Lewenborg

Grunneger Power werkt er hard aan om het grootste zonnedak van Groningen te realiseren in Lewenborg, met maar liefst 150 panelen.

 

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onlangs was er een tweede informatiebijeenkomst in wijkcentrum Het Dok in Lewenborg. Door nieuwe regelgeving is het aantrekkelijker geworden voor mensen die zelf geen geschikt dak hebben om toch in zonnepanelen te investeren.

 

 

Als primeur heeft Het Dok zijn dak beschikbaar gesteld waarbij wijkbewoners hun eigen zonnepanelen kunnen kopen. Op de bijeenkomst werd door Grunneger Power de kansen van de nieuwe regelgeving en de financiering van het zonnedak toegelicht. Op het dak kunnen zo’n 150 panelen liggen. Mensen kunnen vanaf 1 paneel van maximaal 350 euro meedoen.

 

Deze investering verdient zich naar verwachting in 13 tot 15 jaar terug. Grunneger Power doet samen met een groep enthousiaste wijkbewoners een subsidieaanvraag en zet vervolgens een coöperatie op.

 

Bewoners in postcodegebieden 9732, 9733, 9734 en 9735 kunnen meedoen aan het project en zich bij Grunneger Power aanmelden via info@grunnegerpower.nl of bellen met (050) 820 04 92.