innovatie

30 nov 2018, 10:10

‘Grote kansen voor Groningen als dé CyberSafety-regio van Europa’

‘Grote kansen voor Groningen als dé CyberSafety-regio van Europa’

Technologie om veilig internet en veilig digitaal werken te bevorderen wordt steeds belangrijker. Voor Groningen en de rest van Noord-Nederland is dat een uítgelezen kans om ons te ontwikkelen tot dé kennisregio van niet alleen Nederland, maar zelfs van Europa. Dat zegt Fred Hassert, voorzitter van Samenwerking Noord, een vereniging van IT-bedrijven en organisaties met grote ICT-afdelingen die de economie van het Noorden wil versterken. Hij zegt dit in de deze week verschenen nieuwsbrief van Samenwerking Noord. (Lees verder).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Noord-Nederland moet zich ontwikkelen tot dé kennisregio van Nederland op het gebied van Cyber Safety, en zelfs tot dé Cyber Safety-regio van Europa. Het onderwerp is namelijk steeds urgenter en de behoefte aan specialistische kennis over dit onderwerp wordt dus groter en groter.

 

Daarom hebben we in Noord-Nederland het initiatief genomen tot een Cyber Safety-leerstoel aan de Rijksuniversiteit Groningen, komt er  aan de Hanzehogeschool komt een lectoraat gewijd aan het onderwerp, en zal ook het middelbaar beroepsonderwijs erbij betrokken worden, middels het instellen van ‘praktoraten’ bij het Noorderpoort en Alfa-college”, aldus Fred Hassert, voorzitter van Samenwerking Noord.

 

Eerder dit jaar maakte Hassert al bekend dat Noord-Nederland ijvert voor een leerstoel op het gebied van Cyber Safety. Deze plannen zijn inmiddels geconcretiseerd. De RUG werkt nu aan het formuleren van onderzoeksvragen die van belang zijn voor deze nieuwe leerstoel. Ook de Hanzehogeschool werkt aan het geven van invulling aan het nieuwe lectoraat en Noorderpoort en Alfa-college aan het praktoraat. Eind van dit jaar al kan dat leiden tot het indienen van een aanvraag voor het instellen van leerstoel, lectoraat en praktoraat, zodat er volgend jaar gestart kan worden.

 

Voor het volledige interview : klik hier