innovatie

19 feb 2002, 00:12

Groot seminar in Groningen over nieuw IT-fenomeen: 'Billing-diensten'

Hoewel ICT niet snel direct in verband wordt gebracht met romantiek, wil het toeval dat juist op Valentijnsdag een seminar wordt gehouden door het Platform ICT & Arbeidsmarkt. Er wordt ingegaan op de stand van zaken rondom het platform, de komst van zogeheten billing-diensten naar Groningen en er wordt verslag gedaan van resultaten van de bekende campagne ‘IT-Swings in Groningen’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de afgelopen periode is mede dankzij de inspanningen van het Platform ICT & Arbeidsmarkt de term Groningen IT-stad een begrip geworden. ‘’Het glasvezelnet, de GN-IX, Tycom en andere organisaties in combinatie met vertrouwen in de markt is een krachtige uitgangssituatie voor nieuwe investeringen op de ICT-gebied’’, zo stelt het platform. ‘’De investeringen die gedaan zijn en nog gedaan worden in de komende tijd zullen goed zijn voor de economie in Noord-Nederland als geheel’’.
Naast de lezingen zijn er diverse workshops te bezoeken. Zo is er een workshop over E-marketing, over leerwerktrajecten in ICT en over opleidingen voor medewerkers. Bijzonder is ook een sessie over de lastige problematiek van het plannen van deeltijdbanen en duobanen in de ICT-sector, met behoud van voldoende productiviteit.
Het seminar is donderdag 14 februari vanaf kwart voor drie te bezoeken op de Hanzehogeschool. Het evenement vindt plaats aan het Zernikeplein 11 in Groningen, in het hoofdgebouw van de onderwijsinstelling. Henk Pijlman, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool, is gastheer.