innovatie

22 apr 2002, 00:12

Groningse VVV en TheFactor.e delen prijzen uit op Girohiero.nl

Een diner winnen met Gironingen-bedenker Dick Heuvelman. Het kan met de nieuwe website van VVV Groningen, www.girohiero.nl. De site, ontworpen door het Groningse internetbedrijf theFactor.e, biedt een viertal spelletjes voor jong en oud. En er vallen leuke prijzen te winnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Jack Kielen van theFactor.e richt de site zich op twee doelgroepen, namelijk op de ‘kids’ en op de ‘fietsfreaks’. Voor beide doelgroepen zijn twee spelletjes ontwikkeld. Kinderen kunnen online hun eigen pizza samenstellen in het spelletje ‘Bak je pizza’. “Elke week wordt de maker van de leukste of lekkerste pizza uitgenodigd in Hoornse Meer. Daar mag hij dan zijn eigen pizza ook daadwerkelijk gaan bakken in het Italiaanse restaurant Il Lago”, vertelt Kielen enthousiast. Ook kunnen de kinderen zelf online gaan wielrennen in het spelletje ‘Giro rapido’, waarin de whizzkid moet uitwijken voor de nodige troep op straat, anders valt hij.
Volwassenen kunnen online hun eigen route door de provincie genereren uit vier verschillende routes en deze downloaden in ‘Rij je route’. Of u kunt meedoen aan een quiz (‘Proloogspel’), waarbij diepgaande vragen over wielrennen en de Groninger binnenstad gekoppeld worden aan het parkoers van de Giro-proloog in Groningen. “Elke week delen we prijzen uit aan degenen die de hoogste score hebben gehaald”, belooft Kielen. “Dat worden waarschijnlijk Giro-prijzen als petjes en shirts. Aan het einde van de tour mag degene die de allerhoogste score behaald heeft, dineren met Dick Heuvelman, de bedenker van de Giro.”