innovatie

25 sep 2001, 00:12

Groningse vraag en aanbodsite 2dehands.nl blijft gratis dienst.

Wie via 2dehands.nl iets aan een ander verkoopt, hoeft hierover nu en in de toekomst geen commissie te betalen. 2dehands.nl, een Gronings initiatief op Internet, blijft voor iedereen helemaal gratis, in tegenstelling tot andere veilingsites.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nadat veilingsite Ricardo.nl heeft laten weten commissie te gaan rekenen bij succesvolle transacties, is in sommige media te lezen dat het principe van gratis vraag en aanbod op internet voorbij is. Ook iBazar berekent inmiddels commissie. 2dehands.nl is echter sinds 1997 een gratis vraag en aanboddienst en daar komt geen verandering in.
"Natuurlijk kost het maken van zo'n site geld", aldus Michiel van Deursen, oprichter van 2dehands.nl. "We hebben echter andere manieren om deze kosten terug te verdienen, zonder het aan de bezoekers door te berekenen. Wij vinden dat een vraag en aanbodsite gratis dient te blijven."
2dehands.nl is sinds 1997 actief en is uitgegroeid tot een van de grootste en uitgebreidste advertentiesites van Nederland. 2dehands.nl is continue bezig met het verbeteren van de site, op aanwijzing van de bezoekers. Op 2dehands.nl worden dagelijks meer dan duizend advertenties geplaatst welke elk gemiddeld 4000 maal worden vertoond, betoogt een woordvoerder van het bedrijf.