Innovatie

Groningse studenten verlagen angst voor MRI-scans met VR-experience voor kinderen

Groningse studenten hebben een unieke applicatie ontwikkeld die kan helpen om angst bij kinderen voor MRI scans weg te nemen. Op een video van de Digital Society Hub meer over deze app.>>


Leestijd: 1 minuut

Kinderen ervaren vaak angst bij een MRI-scan, vooral omdat het moeilijk is voor hen om stil te liggen in een kleine ruimte met harde geluiden van machines. Dit resulteert te vaak in langdurige of afgelaste scans.

Studenten en stagiaires van het XR-lab aan de Hanzehogeschool Groningen zijn met deze uitdaging aan de slag gegaan. Na meerdere prototypes, demo’s en gesprekken met zorg experts is een applicatie ontwikkeld die kinderen op speelse wijze laat wennen aan een MRI-scan.

De applicatie is daarmee een positieve ontwikkeling die een waardevolle bijdrage levert aan het welzijn van kinderen en de effectiviteit van medische zorg.

Docentonderzoekers Rik Boer, Ivan Steenstra en Daan Tuinstra zijn de opdrachtgevers vanuit het Hanzehogeschool XR-lab, dat zich inzet voor de ontwikkeling van VR en AR-applicaties die impact maken. Wil je meer weten over deze VR-app? Bekijk dan de video in het artikel.