innovatie

06 mrt 2019, 09:09

Groningse studenten ontwikkelen intelligente aardappel

Een intelligente aardappel: kan dat ook al? Ja, zeker, sinds kort bestaat dat ook! Dat is te danken aan vier Groningse studenten HBO-ICT. Dat meldt de Digital Society Hub, een broedplaats en innovatiewerkplaats voor de noordelijke regio. De studenten ontwikkelden een aardappel die informatie uit de grond zendt naar de boer (zie ook video op GIC).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vier studenten van de opleiding HBO-ICT hebben zich in opdracht van 5Groningen bezig gehouden met de ontwikkeling van de Smart Potatoe.

 

De studenten ontwikkelden een Smart Potatoe die real time informatie vanuit de grond verstuurt naar de server. De gebruiker, de boer, kan daarbij informatie op een webapplicatie inzien.

 

In een video leggen ze hun opdracht uitgebreid uit, vertellen ze over het vervolg en hun ervaringen. Ook de rol van 5Groningen wordt toegelicht en komt de boer aan het woord.

 

Digital Society Hub

 

Digital Society Hub (DSH) is een inspirerende omgeving, een broedplaats voor de noordelijke regio, gevestigd op Zernikepark 10 van de Hanzehogeschool Groningen. Het is een innovatiewerkplaats waar creatieve en kundige mensen uit het bedrijfsleven (zowel mkb als grootbedrijf), onderwijs en onderzoek met technische (digitale) faciliteiten samen oplossingen bedenken en uitproberen met ICT, communicatie en interactieve media.

 

Bron en meer informatie: klik hier