innovatie

26 mei 2014, 07:07

Groningse studenten maken met app dubbel daten mogelijk

Groningse studenten maken met app dubbel daten mogelijk

Groningse studenten hebben een bijzondere app ontwikkeld waarmee dubbel daten mogelijk wordt gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kees Wallis (24) en Gertjan Jansen (25) hebben de App gelanceerd onder de naam “Doubler”. Doubler maakt volgens hen dubbeldaten makkelijker dan ooit te voren.

 

Geschiedenis

 

Het idee om dubbeldaten op een toegankelijke manier mogelijk te maken in de vorm van een app hebben ze vorig jaar ingestuurd naar het I3 event (een traject van o.a. de gemeente Groningen om startups te stimuleren).

Dit idee werd goedgekeurd en daardoor kon het tweetal in contact komen met andere ondernemers en investeerders. "Het belangrijkste is dat we sindsdien door zijn gegaan met het uitwerken van dit idee, zonder ons te verliezen in andere dagelijkse beslommeringen. En nu, zes maanden later, is Doubler voor elke iPhonegebruiker beschikbaar. ", zeggen ze met enige trots.

 

De App

 

Doubler is een online platform dat mensen met elkaar in contact brengt op een gemeenschappelijke, toegankelijke en avontuurlijke manier. In de vorm van een mobiele app matcht Doubler tweetallen vrienden met andere bevriende tweetallen. Je kunt het zien als een dating app, maar dan niet één op één, maar twee op twee.

 

 Het is een nieuwe datingvorm in zijn soort, die naast de gangbare digitale vleeskeuring mensen met gemeenschappelijke interesses bij elkaar kan brengen. "De app valt of staat bij het aantal gebruikers en in eerste instantie focussen we ons op studenten (met name in Groningen)."

 

www.doublerapp.com