innovatie

15 jul 2013, 10:10

Groningse student wint afstudeerprijs Instituut voor ICT van de Hanzehogeschool

Vierdejaars ICT-student Erik Hoeksma heeft met zijn afstudeeropdracht ‘DropIT’ de CU Award 2013 gewonnen. De CU Award is de afstudeerprijs van het Instituut voor ICT van de Hanzehogeschool Groningen en wordt gesponsord door de VCD IT Groep. VCD, al jarenlang partner van het Instituut voor ICT, werkt mee aan de ontwikkeling van het onderwijs en ICT-talent voor Noord-Nederland. De tweede prijs ging naar Richard Stegmeijer met zijn onderzoek ‘Sturen op rijgedrag’ .

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

CU Award 2013


De eerste prijswinnaar Hoeksma ontwikkelde een dienst waarmee verschillende partijen op een makkelijk manier privacygevoelige data met elkaar uit kunnen wisselen. Dit gebeurt nu vaak via email of online-cloudopslagdiensten. Het nadeel hiervan is dat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Met de ontwikkelde oplossing is dit wel mogelijk; de oplossing voldoet bijvoorbeeld aan de voorwaarden die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. Het innovatieve karakter van de oplossing, en de actualiteit van de onderwerpen ‘cloud’ en ‘beveiliging’ waren doorslaggevend voor het winnen van de eerste prijs.

In het afstudeerwerk waarmee Stegmeijer de tweede prijs won werd onderzoek gedaan naar sturen op autorijgedrag, om daarmee de veiligheid en het verbruik te verbeteren. Het onderzoek ging niet alleen in op de technische haalbaarheid van de oplossingen, maar richtte zich ook op de duurzaamheid (people, planet en profit) ervan. De breedte in zijn aanpak was de belangrijkste reden voor het krijgen van de tweede prijs.

VCD Healthcare


VCD Healthcare richt zich op het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van software oplossingen ter ondersteuning van de complexe administratieve, financiële, inkoop, logistieke, medicatie en zorgprocessen voor zorginstellingen in de breedste zin. Daarnaast voorzien we in diensten die geheel of gedeeltelijk bedrijfsprocessen uit handen nemen, zoals bijvoorbeeld de facturatie en inning van DBC’s voor zorginstellingen. VCD Healthcare is onderdeel van de VCD IT Groep.