innovatie

18 jun 2014, 16:04

Groningse start-up Innovia Curis plaatst zich voor halve finale European Venture Competition

De in november opgerichte Groningse start-up Innovia Curis heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de European Venture Competition. Het bedrijf richt zich op het voorkomen van fouten met medicijnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens het Benelux Venture Forum in Leuven zullen veelbelovende entrepreneurs uit de Benelux zich presenteren voor internationale investeerders en bedrijven.

 

Innovia Curis streeft naar het reduceren van het aantal vermijdbare ongevallen in de zorg. Zij doet dit door het bedenken en realiseren van innovatieve zorgoplossingen voor de farmaceutische wereld. De oplossingen die Innovia Curis op de markt brengt, leveren een aantoonbare bijdrage aan de communicatie binnen de driehoeksverhouding arts, farmaceut en verpleegkundige.

 

Reeds bij een demo van de eerste alfaversies is gebleken dat er behoefte bestaat voor deze oplossingen.

De oplossingen die door Innovia Curis gerealiseerd worden zorgen ervoor dat aantal risico’s met betrekking tot de medicatieveiligheid aangepakt worden. De gebruiksvriendelijke applicatie zorgt ervoor dat preparaten ‘voortdurend’ geïdentificeerd kunnen worden. Jaarlijks komen er in Nederland tussen de 250 en 400 mensen te overlijden als gevolg van medicatiefouten.