innovatie

10 dec 2014, 09:09

Jong Gronings ICT-bedrijf Chordify gaat pitchen in New York City met meest talentvolle start-ups ter wereld

Jong Gronings ICT-bedrijf Chordify gaat pitchen in New York City met meest talentvolle start-ups ter wereld

Groningen kent tal van jonge, opmerkelijke bedrijven die ook landelijk en zelfs international aan de weg timmeren. Een voorbeeld daarvan is Chordify, dat een super slim systeem bedacht om wanneer je muziek mooi vindt, je die muziek eenvoudig in akkoorden neer te zetten, zodat je het na kunt spelen. Binnenkort pitchen de Groningers in New York City.

 

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het zijn mooie, spannende tijden voor het Groningse  Chordify. Deze start-up gevestigd in Groningen/Utrecht (Nederland) en Oxford (GB) is – via een uitgebreide stemmingsronde - geselecteerd om op 10 december op het hoofdpodium van The Next Web USA Conference in New York City te verschijnen.

 

 De oprichters van Chordify pitchen hier hun vernieuwende online muziekdienst voor een jury bestaande uit diverse internationale experts op het gebied van online innovatie. The Next Web USA is een beeldbepalende conferentie waar meer dan 1000 professionals praten over de laatste technologische ontwikkelingen, waar de beste start-ups worden ontdekt en waar genetwerkt wordt met de invloedrijkste spelers uit het veld.

Chordify – tune into chords

Chordify is een gratis online muziekdienst – voor en dóór muziek enthousiastelingen – waarmee de gebruiker muziek – uit een eigen bibliotheek, van Youtube, Deezer of Soundcloud – kan omzetten naar akkoorden. Chordify herkent automatisch de akkoorden uit het muziekstuk en plaatst ze op de juiste maat in een eenvoudige, intuïtieve player. High-end muziektechnologie is zo beschikbaar voor iedereen, waardoor het studeren en meespelen van muziek makkelijker en leuker wordt. In januari 2014 werd Chordify Premium gelanceerd. Een abonnementsdienst die naast de basisfuncties nog veel meer, nieuwe mogelijkheden biedt zoals het beheren van een bibliotheek, het transponeren van akkoorden, het vertraagd afspelen van de muziek en het downloaden van akkoordenschema's.

Prijzen en nominaties in 2014

Chordify heeft in zijn korte bestaan al veel lof geoogst. In het afgelopen jaar werd de start-up genomineerd voor de Shell LiveWIRE en Deloitte Rising Star Awards. Ook was Chordify finalist voor de Accenture Innovation en de Buma Music Meets Tech Awards tijdens de Eurosonic Noorderslag Conferentie. Chordify won ook de Dutch Pitch Session op het Northside Festival in New York en ontving tevens een subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Chordify verwelkomt 200.000ste geregistreerde gebruiker

Chordify is een succesformule met miljoenen bezoekers en inmiddels heeft de dienst bijna 2 miljoen nummers van akkoorden voorzien. Muzikanten van overal ter wereld – amateur, expert en iedereen daartussenin – zien de dienst nu al als onmisbaar.