innovatie

22 okt 2014, 16:04

Groningse rapper Roberto Tan moest na oplichting door baas debuutsingle uitstellen

De uit Groningen afkomstige rapper Roberto Tan - bekend van zijn samenwerkingen met Kraantje Pappie en Ali B., - werd opgelicht door zijn werkgever en was genoodzaakt om de release van zijn single uit te stellen. Vandaag verschijnt (hoedje van) 'Papier' alsnog. (Zie bijgaande opmerkelijke video)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Papier wordt in eigen beheer uitgebracht en is geproduceerd door Cesqeaux die veel samenwerkt met Yellow Claw en een officiële remix maakte voor de Amerikaanse R&B zanger Trey Songz. De bijbehorende videoclip is gemaakt door PIT, een jong multimediabureau uit de stad Groningen.

 

De release van Papier liet door een bizar verhaal langer op zich wachten dan gepland. Waar de meeste rappers praten over geld dat ze niet bezitten werkt Roberto Tan zich afgelopen zomer een slag in de rondte om de financiering van zijn langverwachte nieuwe single rond te krijgen. Papier zou in augustus moeten verschijnen. Hij maakte lange dagen waarbij hij in zijn eentje een heel winkelpand van een voedselgroothandel moest runnen.

 

Als hij na zes weken werken nog steeds geen cent ontvangen heeft besluit hij verhaal te halen bij zijn werkgever. Wanneer hij na het weekend aankomt bij het pand blijken de sloten vervangen en zijn alle producten verdwenen. De rapper die zo hard op zoek was naar papier kan fluiten naar zijn geld.

 

Gelukkig is Roberto Tan niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten. Het lukt hem om eind september alsnog voldoende papier bij elkaar te sprokkelen en de release van zijn debuutsingle mogelijk te maken.