innovatie

22 jun 2016, 17:05

“Airport Eelde onmisbaar voor bedrijfsleven”

“Airport Eelde onmisbaar voor bedrijfsleven”

Het Groningse bedrijfsleven vindt Groningen Airport Eelde een belangrijke en onmisbare voorziening. “Groningen Airport Eelde is essentieel voor de Noordelijke economie” zegt Mark Vletter, en van de jonge succesvolle online ondernemers uit Groningen en eigenaar van Voys. Hij zegt dat in de deze week verschenen nieuwe papieren editie van de Groninger Ondernemers Courant. Dit blad vroeg Groningse ondernemers hoe zij aankijken tegen de luchthaven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bijna alle ondervraagde ondernemers gaven aan dat zij vinden dat “Eelde” moet blijven. Maar wel zien ook de Groningse ondernemers dat Eelde het momenteel vooral moet hebben van chartervluchten en personenvervoer, en dat de basis daarmee wel erg smal is.
 

Daarom stelt bijvoorbeeld Reinier de Jonge, CEO van Experty , voor dat Eelde zich meer gaat richten op pakketvervoer. Zijn bedrijf Experty is een van de grootste exploitanten van webwinkels in Europa en verstuurt dagelijks vele duizenden pakketten. Volgens De Jonge zou Eelde een logistieke hub kunnen maken voor de verzending van pakketten.

 

Lees het hele verhaal in de papieren editie van de Groninger Ondernemers Courant.