innovatie

23 feb 2002, 00:12

Groningse multimediabedrijf Fundament All Media gelukkig tegenover politiebureau

Het Groningse multimedia IT-bedrijf Fundament All Media is uit haar jasje gegroeid en heeft daarom een nieuw onderkomen gezocht en gevonden. Een veilige plek, mag men wel zeggen. Namelijk recht tegenover het Hoofdbureau van politie aan de Rademarkt in Groningen. (Heeft U ook IT- of ander zakelijk nieuws? MAIL HET ONS! Email adres: info@gic.nl) (Lees verder over Fundament All Media door op het pijltje te klikken)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groninger multimediabedrijf Fundament All Media begon drie jaar geleden in november 1999 met 2 mensen. Sindsdien heeft het zich stormachtig ontwikkeld en is het bedrijf gegroeid tot 18 personen. Daarom was het op zichzelf fraaie pand aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat te klein geworden. Het Groningse bedrijf haalde onlangs zelfs het Financieele Dagblad.
Erik Woltermann, kunstdirecteur: "Wij zaten natuurlijk prachtig aan de Oude Kijk in 't Jatstraat 51a. Wat is er mooier voor een communicatiebureau dan midden in de binnenstad te zitten? Dat was dus, bij de zoektocht naar nieuwe huisvesting een eerste vereiste. Van een industrie- of bedrijventerrein wordt niemand vrolijk. Tegenover het hoofdbureau van politie aan de Rademarkt, stond een groot, nieuw pand te huur. Vier grote ruimtes van in totaal 700 m2, terwijl we 70 m2 gewend waren, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en vanuit de richtingen Assen en Drachten, 2 dakterrassen, fietsenstalling, lift, airconditioning... het kon niet mooier. En bovendien lag het boven een parkeergarage met 500 parkeerplaatsen. Het contact met de eigenaar van het pand was gauw gelegd".
Boris Geheniau, managing director: "Wij groeien als het ware tegen de verdrukking in. Op de internetmarkt gaat het op dit moment allemaal niet zo lekker, alleen hebben wij daar geen last van. Onze opdrachten stromen binnen, en daarmee groeit ons bureau ook. Het is natuurlijk ook niet niks om in 2 jaar tijd van 2 naar 18 te gaan terwijl het einde nog niet in zicht is. Wij hebben uiteraard - naast ons enthousiasme - ook hoogwaardige kwaliteit in huis: concepten zowel technisch als op het gebied van vormgeving. En dat loont, dat blijkt maar weer.."
Jan van der Tuuk, zakelijk adviseur: "Ja, financieel lijkt het allemaal heel gunstig. Ga maar na, in twee jaar een personeelstoename van 900%, een werkoppervlaktetoename van 1.000% en een omzetstijging die navenant is. Plus dat de jongens voor een virtuele gemeenschap door de ontwikkeling van hun eigen software een kosten- en productietijdreductie van 75% hebben bewerkstelligd, waardoor ze een sterke concurrentiepositie hebben. Ook zijn ze een van de twintig snelst groeiende ondernemingen van Nederland, volgens mijn berekeningen staan ze nu op de 16de plaats, dus de jaaromzet zie ik met groot vertrouwen tegemoet”. Op dit moment maakt Fundament All Media een aantal websites per week voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers.
Ingrid Butler, internetcoordinatrice bij een grote projectontwikkelaar: “Het heeft ons verbaasd dat een relatief klein bureau in staat bleek om een groot bedrijf als het onze met goed gevolg te bedienen. Het is een jong en enthousiast team, dat ook steeds meer kennis krijgt op het gebied van projectontwikkeling”.