innovatie

05 apr 2015, 11:11

Groningse kleuters vergapen zich aan voorstelling in Infoversum

Groningse kleuters vergapen zich aan voorstelling in Infoversum

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningse kleuters wisten bijna niet wat ze zagen, zaterdag in het Infoversum. Ze kregen, na het ondertekenen van een bijzonder samenwerkingscontract tussen de Kinderopvang en het Infoversum, de show ‘Life of Trees’ te zien. Het Infoversum hoopt in de toekomst nog duizenden andere kleuters en hun ouders te kunnen ontvangen.

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!’. Dat is de reden waarom het Infoversum een bijzondere overeenkomst heeft ondertekend met de Stichting Kinderopvang Stad Groningen. Het Infoversum hoopt dankzij die bijzondere overeenkomst ook vele honderden ouders te kunnen bereiken.

 

Het Infoversum in Groningen heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG). Dankzij die samenwerking kunnen de kinderen uit de opvang voordelig de leerzame 3d films bekijken in het Infoversum. Voor het Infoversum heeft de samenwerking als groot voordeel dat ze kinderen bereiken van de 70 centra die bij de SKSG zijn aangesloten. En ook de ouders van de kinderen zullen nu eerder naar het Infoversum komen, zo verwacht Marc Winters , algemeen directeur van het  Infoversum.

 

 

De samenwerking bestaat vooral uit het verrijken van elkaars kennis, capaciteit en communicatie. Infoversum biedt SKSG de mogelijkheid om groepen kinderen het Infoversum te laten ervaren tegen aparte groepstarieven en biedt haar tevens ruimte aan voor een jaarlijks SKSG event. Anderzijds helpt SKSG om de doelgroep op het Infoversum te attenderen, bijvoorbeeld via de SKSG Voordeelpas voor de ouders die aan SKSG zijn verbonden. Ook  kan Infoversum een beroep doen op materiaal en pedagogische ondersteuning van SKSG wanneer Infoversum in schoolvakanties kinderactiviteiten organiseert.

 

 

Enno van der Werff, algemeen directeur van SKSG, was verrast door de impact van het Infoversum en zag dat ook bij de kinderen. Na een paar minuten van de show ‘Life of Trees’ waren zij verkocht. “Wat een unieke ervaring om een dergelijke 360 graden film te zien op zo´n groot scherm. Bij SKSG leggen we binnen onze pedagogische visie de nadruk op spelenderwijs ontdekken. Door toegang te creëren tot een rijke speel- en leeromgeving stimuleren wij die ontwikkeling. SKSG kijkt daarbij sectoroverstijgend wat kinderen nodig hebben en daar past deze samenwerking met het Infoversum uitstekend bij. Hier komen plezier, kunst en wetenschap samen".

 

Doelgroep

 

Aan de zijde van het Infoversum wordt de samenwerking vooral als  ‘slim’ bestempeld. “SKSG is de grootste organisatie voor kinderopvang in de regio Groningen. Zij bereiken een groot deel van onze doelgroep. En dat maakt het voor ons weer interessant, omdat op deze manier veel mensen het Infoversum niet alleen van buiten leren kennen, maar ook van binnen. Anderzijds zijn wij weer uniek in hun activiteitenaanbod. Nergens in Nederland staat immers zo'n full dome theater.  Een wederzijds waardevolle samenwerking”, aldus Marc Winters, algemeen directeur Infoversum.