innovatie

08 mei 2002, 00:12

Groningse IT-wereld vooraan bij start Giro d’Italia

Directie en medewerkers uit de Groningse IT wereld kunnen in mei met volle teugen genieten van de start van de Giro d’Italia. Dat is te danken aan een uniek arrangement voor de Groningse ICT-gemeenschap. Initiatiefnemer voor het evenement bij de Giro d’Italia is het ICT Platform, dat zaterdag 11 mei zeer bijzondere activiteiten in petto heeft.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Wilma Haket, projectmanager bij de afdeling Economische Zaken, en Siard Aal, ook actief voor het ICT Platform Groningen, vormt de start van de Giro een unieke gelegenheid om Groningen als ICT-Stad te profileren. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei zullen 100 miljoen televisiekijkkers getuige zijn van de ploegenpresentatie, de proloog en de start van de ‘Giro’. De stad is voor deze gelegenheid omgedoopt tot Gironingen.
‘Dat evenement is natuurlijk een unieke kans, ook voor de ICT sector, om ons zakelijk en sportief aan een gigantisch publiek te presenteren. Maar het is ook een uitgelezen mogelijkheid voor ondernemers in de IT branche om hun medewerkers en relaties een plaats aan te bieden om het evenement van dichtbij mee te maken’, aldus Wilma Haket.
Tot het arrangement behoren niet alleen fraaie plaatsen voor de VIP-tribune, maar ook toegang tot tal van side-activiteiten die de hele dag op de Grote Markt worden georganiseerd. Tot de vele mogelijkheden behoren onder meer een lunchbuffet, rondvaart door de grachten, bezoek aan het Groninger Museum voor relaties en het bijwonen van een groot Italiaans muziekspektakel in de Martinihal.
Overigens zijn er nog tal van extra mogelijkheden voor bedrijven om zich te profileren tijdens de Giro of om kaarten te bestellen voor bijzondere concerten , variërend van een toneelstuk in het Grand Theatre tot een concert van Marco Borsato. Wie meer wil weten over de bijzondere aanbieding voor de Groningse IT-wereld kan contact opnemen met mevr. W. Haket. Tel: 050 – 3678667. Of een mailtje sturen naar: w.haket@roez.groningen.nl Informatie is ook te vinden op de website: www.itgroningen.nl