innovatie

04 jan 2002, 00:12

Groningse IT-paradepaardjes moeten bezuinigen

Twee van Groningens meest bekende internet-bedrijven, TMLC en The Factor.e, beginnen nu ook de gevolgen van de neergang in de ICT-branche te merken. Uit een artikel in het Groninger Dagblad Stad van zaterdag blijkt dat beide bedrijven nu ook niet ontkomen aan ontslagen. Volgens het artikel verdwijnen bij TLMC vijf banen, en bij The Factor.e gaat het om acht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Beide bedrijven behoren tot de grootste ICT bedrijven van Groningen. Bij TMLC werken ruim zeventig mensen, bij The Factor.e ruim veertig. Het gaat om bedrijven die beide een vestiging in Amsterdam openden.
De afgelopen jaren hadden beide bedrijven steeds de wind in de zeilen, en konden ze ook nog na het inzetten van de wereldwijde IT-malaise nog doorgroeien. Maar ook bij TMLC en The Factor.e komen nu minder opdrachten binnen. Voor The Factor.e komt daar bij dat dit bedrijf de dupe is geworden van het faillissement van Independent Brains, dat een schuld van een half miljoen niet kon voldoen.
Beide bedrijven denken dat ze nu met een soberder begroting met lagere personeelslasten voorlopig vooruit kunnen en winst kunnen blijven maken, aldus het Groninger Dagblad Stad.