innovatie

19 nov 2001, 00:12

Groningse ICT bedrijf Vertis knuppelde een mammoet; 16 november uitslag prijsvraag

Het ICT-bedrijf Vertis organiseert jaarlijks een prijsvraag onder studenten in Enschede, Groningen en Wageningen. De winnaar krijgt de Vertis Award 2001 op 16 november uit handen van juryvoorzitter Harm Evert Waalkens (lid Tweede Kamer PvdA). Het ging om een prijsvraag met de opmerkelijke titel: ‘Snoep verstandig, knuppel een mammoet’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vertis is vooral actief in de voedingsmiddelenindustrie, reden waarom de prijsvraag dit jaar draaide om het thema voedselveiligheid. Onder de cryptische noemer 'Snoep verstandig, knuppel een mammoet' werden studenten uitgenodigd een idee te bedenken om de voedselveiligheid te vergroten en er bovendien voor te zorgen dat de consument deze verbetering ook zou kunnen constateren. De winnaar krijgt een studiebeurs ter waarde van 5500 gulden.
Naast voorzitter Harm Evert Waalkens bestaat de jury uit prof. dr. ir. George Beers (Landbouwuniversiteit Wageningen en Landbouw Economisch Instituut), Steef van Duin (free-lance journalist, onder andere voor het Agrarisch Dagblad en Spil), Ir. Geert A. Koopstra (Directeur Centrale Beleidsdirectie Voedings- en Veterinaire Aangelegenheden van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) en dr. Dirk Strijker (Rijksuniversiteit Groningen).
Het ICT-bedrijf Vertis realiseerde in het afgelopen boekjaar een omzet van ruim Fl 70 miljoen. De 400 medewerkers werken vanuit vestigingen in Groningen, Enschede, Leidschendam, Veendam en Wageningen.