innovatie

12 mei 2014, 10:10

Groningse horeca doet zaterdag massaal mee met Nacht van de Fooi: laat de rest maar zitten!

Groningse horeca doet zaterdag massaal mee met Nacht van de Fooi: laat de rest maar zitten!

Meer dan tachtig horeca-ondernemingen doen komende zaterdag 17 mei mee aan de Nacht van de Fooi, die dit jaar voor de tiende keer in Groningen wordt gehouden.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een dag vol speciale activiteiten, een spetterend feest, ruim tachtig deelnemende horecagelegenheden en een grote berg fooi. Meer is er niet nodig om van de tiende editie van Nacht van de Fooi een groot succes te maken! Op 17 mei staat de stad Groningen in het teken  van ontwikkelingssamenwerking.

 

Van de fooien die deze dag en nacht opgehaald worden, zullen vijf kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden worden gesteund. De uiteindelijke opbrengst wordt verdubbeld door Impulsis, loket voor particuliere initiatieven in ontwikkelingslanden.

 

Om deze dag en nacht onder de aandacht te brengen en daarmee zoveel mogelijk fooi op te halen, vinden er verschillende activiteiten plaats voor jong en oud. Verschillende deelnemende horecagelegenheden hebben speciale Nacht van de Fooi acties. Rond 13.00 uur zal het programma van start gaan en kunnen kinderen ballonnen oplaten bij het Poeleplein.

 

Aan het begin van de avond worden er mooie prijzen verloot in de Drie Gezusters tijdens de loterij. En als klap op de vuurpijl zal er ’s avonds nog een spetterend feest plaatsvinden op De Etage, dit is een besloten verdieping van de Drie Gezusters die helemaal omgebouwd zal worden naar de smaak van de DJ’s van KopjeK. Vanaf 23.00 uur kan iedereen hier een potje beerpong komen spelen om vervolgens tot in de vroege uurtjes los te gaan. DJ’s Percyn, Bodemloos, Remy Baas en Tomas Riemens draaien deze avond voor het goede doel.

 

 

Het doel van de Nacht van de Fooi is, behalve het inzamelen van geld voor de projecten, de mensen in de stad op een laagdrempelige en positieve manier bewust te maken van ontwikkelingssamenwerking. Kinderen van de Dr. Bekenkampschool hebben zich hier al voor ingezet. In veel van de deelnemende horeca komen zelfgemaakte spaarpotjes van deze kinderen  te staan zodat mensen hier hun fooi in kunnen stoppen.

 

Al maanden lang is een grote groep enthousiaste studenten hard aan het werk om in veertien studentensteden in Nederland, waaronder Groningen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven, de Nacht van de Fooi te laten slagen. De vijf geselecteerde projecten in Oeganda, Oost-Afrika, Zuid-Afrika, Burkina Faso en Guatemala zullen van de opbrengst van deze dag volledig gefinancierd worden, waardoor de mensen in deze ontwikkelingslanden oog hebben op een betere toekomst.