innovatie

21 mrt 2003, 00:12

Groningse gehandicapten dankzij uniek project Werken aan het Web thuis aan de slag

Groningse jongeren met een handicap kunnen vanuit huis werkzaamheden verrichten in de ICT-sector. Dat is althans de doelstelling van een uniek project waar de school voor voortgezet onderwijs Johan Friso in Haren bij betrokken is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze Prins Johan Friso school te Haren, heeft samen met E-Quip een opleidingstraject opgezet voor jongeren met een handicap. De bedoeling is dat de kandidaten (in principe) van huis uit aan opdrachten gaan werken voor het bedrijfsleven op het gebied van het maken en onderhouden van websites. Het project is genaamd "Werken aan het Web" en het wordt gefinancierd door het NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).
De kandidaten volgen momenteel een gedegen opleiding op het gebied van HTML-ontwerp en programmeren. De organisatoren van het project zijn nu op zoek naar stageplaatsen op het gebied van het onderhouden en eventueel bouwen van websites voor ca. 5 tot 20 uur per week. De stage start vanaf half mei 2003 en duurt 4 maanden. Daarna is het de bedoeling dat de stage, bij wederzijds bevallen, omgezet wordt in een structurele opdracht. Dit zal dan eveneens voor een klein aantal uren per week zijn.
Voor bedrijven zijn er geen kosten aan verbonden. Wel wordt er voor bedrijven een subsidie in het vooruitzicht gesteld, als ze een kandidaat werk aanbieden via de Wet Rea. Heeft u interesse of wilt u meer informatie, dan kun u contact opnemen met Rob Beuker van E-Quip Projectmanagement. Email: r.beuker@e-quip.nl Telefoon: 074-2508285