innovatie

06 dec 2017, 09:09

Groningse Gadero succesvol met online kerstbomenhandel

Groningse Gadero succesvol met online kerstbomenhandel

Een kerstboom in een muisklik: Gadero maakt het nu al enkele jaren mogelijk. Volgens het Groningse bedrijf wordt online een kerstboom bestellen steeds meer gemeengoed. Om alles logistiek in goede banen te leiden ontwikkelde het bedrijf een speciaal boekingssysteem, vergelijkbaar met het kopen van een vliegticket bij een lowcost airline. “Daar zijn de eerste stoelen voordelig en de laatste prijzig. Bij ons zijn vroegboekers voordelig uit, laatboekers betalen meer.  Zo kunnen we het bezorgen beter spreiden en het vervoer beter plannen", legt Gadero-eigenaar Henk Jan Bijmolt uit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“We begonnen ooit met de lokale verkoop van Nordmann-kerstbomen met of zonder kluit. Inmiddels hebben we daarnaast nog vele andere soorten kerstbomen, die we nu dus ook thuis bezorgen. Omdat we alleen A-kwaliteit kerstbomen inkopen, kunnen we een ‘100 procent mooie boom-garantie’ bieden", aldus de Gadero-oprichter

Volgens Bijmolt is de kerstbomenbezorgservice vooral populair bij bedrijven en mensen in de randstad. "Inwoners van Groningen en omgeving vinden een paar naalden op de achterbank van hun auto blijkbaar wat minder een probleem."

Korting voor Groningers

Voor Groningers heeft Gadero een kerstcadeautje: wie zijn online bestelde kerstboom komt afhalen bij Gadero aan de Euvelgunnerweg ontvangt van het bedrijf 10 euro afhaalkorting. Maar ook wie in Groningen en omgeving (tot +/- 15 kilometer van de stad) woont en zijn kerstboom laat bezorgen ontvangt een korting van 7,50 euro.

Kijk op gadero.nl/kerstboom-groningen voor meer informatie of om een kerstboom te bestellen.