innovatie

17 mrt 2014, 07:07

Groningse fotograaf Hans van Dijk door Google gevraagd voor 360 graden foto’s

Groningse fotograaf Hans van Dijk door Google gevraagd voor 360 graden foto’s

De Groningse fotograaf Hans van Dijk is door Google gevraagd om een nieuw soort foto’s te maken. Het gaat om 360 graden panoramafoto’s. Deze zijn vergelijkbaar met foto’s van Google Street View: door met de muis op een foto te bewegen kan men alle kanten op kijken. De nieuwe dienst van Google maakt het voor bedrijven mogelijk om relaties te laten zien waar ze precies gevestigd zijn, en hen de mogelijkheid te bieden een kijkje te nemen in het kantoor.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Ik had al enkele jaren ervaring opgedaan met die nieuwe fotografie, 360 graden panorama’s. In juni 2013 werd ik onverwacht benaderd door Google. Die zoeken in tal van steden fotografen die de nieuwe dienst met de technologie van Google Street View willen aanbieden aan bedrijven’, vertelt Hans van Dijk.

 

Wanneer hij mensen uitlegt wat voor foto’s hij maakt, dan noemt hij het “Street View Binnen”. “Zo leg ik mijn manier van fotograferen uit aan mensen, en dan snapt iedereen wat ik bedoel”, vertelt hij.

 

Dat Google overal fotografen benadert voor panoramafoto’s heeft te maken met het feit dat Google haar onderdeel “Google Maps” nieuwe impulsen wil geven. Google merkte dat de meeste zoekopdrachten niet zo zeer gaan om links, of nieuws, maar vooral locaties betreffen. Daarom wil Google daar nog meer inhoud aanbieden. Mensen kunnen er in de toekomst dan ook terecht om hotels te boeken of te reserveren. En zeker voor die hotels zijn de 360 graden panorama’s dan zeer aantrekkelijk.

 

Google verwacht zelfs dat in de toekomst alle bedrijven deze variant op Street View hebben en dat het een grootschalige nieuwe dienst wordt. Bijna alle bedrijven zullen zich via deze methode willen presenteren, zo verwacht men bij Google.

 

Hans van Dijk merkt zelf ook al dat er meer vraag begint te ontstaan. ‘Het begint nu echt te lopen! Vooral de laatste maanden word ik vaker gebeld’.

 

Volgens hem zijn de 360 graden foto’s interessant voor alle bedrijven. ‘Soms komt het wel voor dat bedrijven in een pand gevestigd zijn dat er niet zo bijzonder uitziet. Maar als je er binnen bent, blijkt het een prachtig bedrijf te zijn. Juist voor dat soort bedrijven is het dan interessant om zich middels een 360 graden foto op hun website of binnen Google te presenteren’, vertelt Hans van Dijk.

 

Prijzen

 

Qua prijzen zijn de foto’s voor bijna alle bedrijven wel haalbaar: er zijn al foto’s vanaf 250 euro.

 

Een voorbeeld van een foto is te vinden op www.gic.nl, met een foto van de redactie (Persbureau Tammeling).

 

Voor meer informatie:  www.360rond.nl