innovatie

10 feb 2003, 00:12

Groningse automatiseerder Vertis sluit miljoenencontract met Lasaulec

Technische groothandel Lasaulec heeft het beheer van de software van Oracle E-business Suite uitbesteed aan de Groningse automatiseerder Vertis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lasaulec gebruikt deze standaardsoftware voor de ondersteuning van bijna al haar bedrijfsprocessen, waaronder logistiek, in- en verkoop, service, planning en onderhoud. De software komt te staan op computers in het rekencentrum van Vertis, die Lasaulec huurt. Door het uitbesteden van het beheer krijgt het bedrijf zekerheid omtrent de kosten ervan en kan het zich concentreren op de eigen kernactiviteiten. De overeenkomst betreft de voorzieningen voor ruim 800 werkplekken en heeft een looptijd van vier jaar.
De overeenkomst tussen Lasaulec en Vertis is ruimer dan alleen het beheercontract. Zo gaat Vertis Lasaulec helpen bij het opzetten van een eigen interne helpdesk en met het opstellen van een strategie om zaken te doen via het Internet. Daarnaast werkt Vertis - samen met onder andere IBM Global Services (voorheen PWC Consulting) en Oracle - aan aanvullingen op de standaardsoftware voor Lasaulec. Als dit maatwerk is voltooid, zal het ook worden beheerd door Vertis. Lasaulec koos voor Vertis om een aantal redenen. In de woorden van John Bierling (Directeur Financiƫn en ICT van Lasaulec): "De nuchtere, no-nonsense aanpak van Vertis sprak ons erg aan. Daarnaast heeft Vertis zijn zaken technisch goed op orde en biedt het bedrijf ons de ondersteuning die we zochten, bijvoorbeeld met betrekking tot de maatwerkaanvullingen."
Lasaulec technische groothandel is al sinds haar oprichting een zeer vooruitstrevende onderneming. Mede door een groot aantal overnames in de laatste decennia heeft Lasaulec tegenwoordig 850 medewerkers in dienst, verspreid over ruim 50 vestigingen in geheel Nederland. Door een uitgekiend logistiek systeem biedt het bedrijf zijn klanten een productassortiment van ruim 100.000 artikelen. Vertis maakt deel uit van Vertis Holding en heeft een kleine 400 mensen in dienst. Het bedrijf heeft vestigingen in Enschede, Groningen, Leidschendam, Veendam en Wageningen en was de eerste Certified Advantage Partner van Oracle in Nederland. Vertis legt zich onder meer toe op het implementeren van ERP-paketten, het op maat bouwen van systemen en het beheer daarvan. De technologie van Oracle speelt hierin een centrale rol.