innovatie

09 sep 2015, 20:08

Groningse app helpt autisten regie over hun leven te krijgen

Groningse app helpt autisten regie over hun leven te krijgen

De Groningse Annemiek Modderman heeft een app ontwikkeld om autisten te helpen om dagstructuur te krijgen. ‘Assist Helpt’, zo luidt de naam van deze app. Deze is samen met zeven andere start-ups geselecteerd voor een presentatie bij de Holland WebWeek Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

SMC050 en THWWG presenteren op donderdag 17 september in de grote tent van het festival acht startups aan publiek en vakjury. Daaronder Assist Helpt, de app voor dagstructuur bij autisten.

 

Deze app is bedoeld voor autisten, zorginstellingen, begeleiders, ouders woongroepen en ambulante zorgverleners. Een dagindeling die door middel van heldere pictogrammen de gebruiker herinnert en stuurt op de diverse dagelijks uit te voeren taken en daarmee structuur biedt. De app Assist Helpt geeft adolescente en volwassen autisten de regie over hun eigen leven.

 

De finalisten zijn door de vakjury geselecteerd uit de vele aanmeldingen en verdienen alle acht een groot podium. Tijdens de finale kan ook het publiek interactief stemmen op de favorieten! U kunt daarbij zijn. De toegang is gratis.

 

Klik hier voor meer informatie over de startups.