innovatie

24 mrt 2015, 10:10

Groningse acteurs van NNT bezetten Stadsschouwburg Amsterdam

Groningse acteurs van NNT bezetten Stadsschouwburg Amsterdam

Groningse acteurs zijn van plan om deze week de Stadsschouwburg in Amsterdam te bezetten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Groningen valt zoveel spannends te beleven, vooral op het gebied van kunst en cultuur. Zonde dat hiervan heel veel niet in de Randstad te zien is, vond de Stadsschouwburg Amsterdam. Dus kreeg de Noordelijke hoofdstad symbolisch de huissleutels van het gebouw aan het Leidseplein overhandigd en vormt de Amsterdamse schouwburg van 26 tot en met 30 maart het toneel van ‘Made in Groningen’. Vijf dagen lang tonen het NNT en Club Guy & Roni & friends het publiek uit de Randstad het beste van Groningen, op het gebied van dans, theater, beeldende kunst en muziek.

 

Club Guy & Roni trapt af met Midnight Rising’ (winnaar Zwaan beste dansproductie 2013) en Mechanical Ecstasy. Het NNT neemt het stokje over en presenteert vanaf zaterdag Marcel Hensema’s succesvolle theatersolo’s Mijn Ede en Mijn Tweede en vervolgens het overrompelende jurydrama De Twaalf Gezworenen. Een stevig randprogramma van beide gezelschappen maakt de culturele staalkaart van Groningen compleet.

 

Randprogrammering

NNT-acteur Peter Vandemeulebroecke speelt een korte versie van Keefman op basis van de anti-psychiatrische verhalen van Jan Arends. In de 20 minuten-performance My Own Private Disaster van Moeremans & Sons is het publiek getuige van een rampzalige gebeurtenis. Maartje van de Wetering houdt Salon met licht theatrale, muzikale snapshots en Angela Herenda de Kroo verleidt ‘voyeurs op niveau’ met een artistieke, dansante peepshow: Solo for Solar Plexus. Beeldend kunstenaar en glas- en staaltovenaar Albert Geertjes exposeert tijdens Made in Groningen een groot aantal van zijn meest betoverende werken.      

 

De Randstad naar Groningen

Omdat vijf dagen absoluut te kort is om het beste van Groningen onder het voetlicht te brengen, nodigt Groningen de Randstad uit om het echte Groningen in Groningen zelf te komen proeven. Wie kaarten reserveert voor Made in Groningen en maakt kans op een compleet verzorgd weekendje weg in Groningen via www.uit.groningen.nl/madeingroningen