innovatie

04 okt 2001, 00:12

Gronings internet-bedrijf geeft kunstenaars de ruimte met expositie vanaf 7 oktober

Na de succesvolle eerste expositie zal op 7 oktober aanstaande wederom een dubbel expositie plaats vinden in het pand van het Groningse internetbedrijf TTY Internet Solutions. Ditmaal worden er schilderijen getoond van Stefan de Keijser en Pim de Hart. Dat alles in de Asingastraat 7.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds TTY Internet Solutions haar pand aan de Asingastraat in Groningen betrokken heeft, biedt zij jonge kunstenaars de ruimte om te werken. In het pand is namelijk een grote ruimte ingericht als atelier. Tevens wordt er iedere drie maanden een dubbel expositie in het pand georganiseerd. Per expositie krijgen twee talentvolle kunstenaars de kans om hun werk aan het Groningse publiek te tonen. Tijdens de tweede expositie zijn dit Stefan de Keijser en Pim de Hart.
Ogenschijnlijk hebben internet en kunst maar weinig met elkaar gemeen. Volgens TTY zijn er echter veel overeenkomsten te ontdekken. Zonder creativiteit zijn beide ondenkbaar. Tevens leggen zowel internet als kunst zich toe op het streven naar verandering en het verleggen van grenzen. Zowel de kunstenaars als de medewerkers van TTY zien het als een voordeel dat ze onder één dak zitten, omdat ze op veel manieren van elkaar kunnen profiteren. De kunstenaars kunnen inspiratie halen uit het werk van TTY en andersom kan het internetbedrijf ideeën opdoen door de kunstwerken. Virtuele creaties ontstaan naast tastbare creaties.
Het werk van Stefan de Keijser is figuratief. De beelden zijn speels en modern. Opvallend kleurgebruik en bijzondere composities kenmerken zijn schilderijen. Om zijn beeld kracht bij te zetten maakt de schilder gebruik van een verscheidenheid aan materiaal. In de schilderijen van Pim de Hart spelen eenvoud en helderheid een grote rol. De schilderijen kenmerken zich door strakke lijnvoeringen, heldere kleurvakken en eenvoudige composities. Belangrijke thema’s in het werk van de Hart zijn puurheid, onschuld, geluk, het lot en goed versus kwaad.
Als locatie voor de expositie wordt het pand van TTY gebruikt. Het internetbedrijf heeft zich sinds januari 2001 in het geschiedenisrijke pand gevestigd. Daarvoor waren onder meer de woningbouwvereniging, een sportschool, een pianomagazijn en een poppentheater in het pand gehuisvest. Het karakter van het poppentheater is door TTY zoveel mogelijk in tact gehouden. Het pand is opgedeeld in meerdere ruimtes en in felle kleuren geschilderd, waardoor een inspirerende, creatieve werkplek is ontstaan.
Tijd en datum Datum: zondag 7 oktober van 11:00 tot 18:00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Het pand van TTY Internet Solutions aan de Asingastraat 7 te Groningen. Meer informatie Meer informatie is te vinden op www.tty.nl, via e-mail info@tty.nl of bel TTY op 050 5792333