innovatie

27 mei 2016, 10:10

Gronings initiatief voor kabelbaan opgepikt in Venlo

Gronings initiatief voor kabelbaan opgepikt in Venlo

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het plan voor een kabelbaan dat in Groningen werd gelanceerd door de Groningen City Club is opgepikt door Venlo. Het college van B en W van die stad heeft een voorstel gemaakt voor de gemeenteraad, en hanteert daarbij vergelijkbare motieven als die door de Groningse ondernemers worden aangevoerd. Namelijk dat een kabelbaan afgelegen deel  van de stad goed kan verbinden met de binnenstad van die gemeente, zo meldt de gemeente Venlo.  

 

B en W van Venlo willen haar plan in juni in de gemeenteraad brengen. B en W van Venlo zijn zijn enthousiast over de kabelbaan over de Maas, van een kazerneterrein naar de binnenstad, omdat het iets speciaals is: de kabelbaan is niet alleen een transportmiddel maar ook een extra attractie om bezoekers naar die Limburgse stad te lokken.

De plannen voor een kabelbaan in Groningen hebben onlangs weer wat wind in de zeilen gekregen nadat de Century Autogroep liet weten achter het initiatief te staan, en het een prima methode te vinden om dit gedeelte van Groningen, het bedrijventerrein zuid-oost, bij de binnenstad te betrekken.

 

 

VBNO

 

 Er is in Groningen ook nog een ander plan voor een kabelbaan. Namelijk van bedrijvenvereniging VBNO uit het oosten van de stad. Deze vereniging streeft naar een kabelbaan vanaf het Simmerenterrein over het Oosterharmriktrace naar de binnenstad.