innovatie

06 sep 2001, 00:12

Gronings ICT-bedrijf nu ook actief bij financiële informatie

Internetspecialist TMLC [The Missing Link Company] uit Groningen en MarketXS, leverancier van technologie voor financiële informatie, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De samenwerking is een voorbeeld van specialisatie in de IT-sector. TMLC heeft een product ontwikkeld dat de implementatietijd van de MarketXS Finance Engine in websites aanzienlijk kan verkorten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarketXS concentreert zich op de technologie om wereldwijde real-time financiële informatie en tools aan te bieden via diverse kanalen, waaronder websites. TMLC is gespecialiseerd in het realiseren van websites en maakt met haar nieuwe product een zeer snelle implementatie van de Finance Engine mogelijk, doordat het product de data van de Finance Engine omzet in kant en klare internetpagina’s. De time-to-market voor de klant wordt hierdoor aanzienlijk verkort, met kostenbesparing als resultaat.
“Onze producten bieden de ideale basis om snel en voordelig een financiële site te ontwikkelen. Alle functionaliteit en financiële kennis is immers al verwerkt in onze modules en komt vanaf ons platform via één lijn binnen bij de klant”, zegt Floris Alkemade, Chief Executive Officer van MarketXS. “Deze kunnen verwerkt worden in iedere website. TMLC heeft ervaring met onze technologie. Het formaliseren van de samenwerking was een logische stap.” Al bij de ontwikkeling van de website van BusinessNieuws (voorheen The Floor) werkten de twee bedrijven samen. Hierbij heeft TMLC de producten van MarketXS geïntegreerd met overige diensten die via deze site worden aangeboden, zoals SMS-services en chat-rooms. MarketXS kondigde recent ook al een partnership met KSI aan, met name voor IT projecten bij financiële instellingen. “De tijd dat technologiebedrijven alles deden en bij iedere klant opnieuw het wiel uitvonden is voorbij.” IT-trajecten worden ook vanuit de klant steeds strakker beoordeeld op kostenbeheersing, waarbij ASP’s zoals wij een uitkomst bieden”, aldus Alkemade. ASP staat voor Application Service Provider; software, infrastructuur, hosting, support en innovatie zijn onderdeel van de dienst die in licentie wordt genomen. Investeringen worden tot een minimum teruggebracht.
“TMLC ziet de samenwerking met MarketXS als een versterking van haar portfolio. Op basis van de modules van de Finance Engine is TMLC in staat om in korte tijd een zeer complete en professionele website te leveren. Daarbij kunnen wij ons richten op specifieke wensen van klanten, zonder ons bezig te hoeven houden met de technologie om de informatie ter plekke te krijgen” aldus René Schoenmakers, Managing Director van TMLC. “Met het verkorten van de time-to-market, het ASP-principe en de multi-channelbenadering kan financiële informatie op snelle en efficiënte wijze worden gedistribueerd. Hier doen onze klanten en die van MarketXS hun voordeel mee.” Profiel The Missing Link Company TMLC [The Missing Link Company] is gespecialiseerd in het realiseren van websites, intranet en extranet applicaties. Daarbij heeft zij veel ervaring met internet consultancy, e-business oplossingen en de integratie van backoffice systemen. De 70 enthousiaste professionals van TMLC zijn verdeeld over kantoren in Groningen en Amsterdam. TMLC hanteert een betrouwbare en inzichtelijke werkwijze, waarbij interactie met de klant centraal staat. Door een combinatie van toonaangevend design en diepgaande technische kennis biedt TMLC haar klanten een totaaloplossing aan, van strategie tot en met implementatie. TMLC werkt voor uiteenlopende klanten als Planet Internet, Ministerie van Financiën, Freeler, Groninger Museum en Malmberg. Profiel MarketXS MarketXS levert technologie en diensten aan bedrijven om Financiële Informatie Diensten beschikbaar te maken. Met de MarketXS Finance Engine kunnen financiële instellingen en andere financiële informatieverschaffers gepersonaliseerde, wereldwijde real-time informatie bieden aan klanten, dealing rooms, kantoor-netwerken en andere doelgroepen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van het eigen intranet, internet of mobiele kanalen. De Finance Engine is als ASP service beschikbaar. MarketXS heeft vestigingen in Europa en Zuid-Oost Azië en levert diensten aan onder andere ABNAMRO, Planet Internet, BusinessNieuws en Vizzavi.