innovatie

19 mei 2014, 15:03

Gronings design centraal in Naked Lunch

Gronings design centraal in Naked Lunch

Groningen staat van woensdag 10 mei t/m 15 juni in het teken van design, met de DesignXPO. In de Naked Lunch van dinsdag 27 mei staat daarom design centraal. Eileen Blackmore heeft House of Design (HoD) opgezet, een platform voor professionele meubel- en productvormgevers uit het noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zij is samen met meubelontwerper en scheepsbouwer Pieter Dijkstra te gast bij Rense Sinkgraven. Naked Lunch begint om 12.30 uur in de Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18. De toegang is gratis en mee lunchen kost maar € 1,-.

 

Pieter Dijkstra

Pieter Dijkstra is vakman in hart en nieren. Zijn onderneming Kleine Jager Houtwerk levert vakwerk opveel verschillende gebieden. Dijkstra zet zich daarnaast in om houtbewerking als ambacht over te brengen op jongeren. ‘Dit vakwerk leer je niet uit een boek’, aldus Piter Dijkstra.

 

DesingnXPO

Van 7 mei t/m 15 juni is HoD een van de dragers van DesignXPO. Dit is een event in het centrum van Groningen dat in het teken staat van design, ambacht en vakmanschap. Verschillende tentoonstellingen en activiteiten staan op het programma. Informatie en het programma is te vinden op

 

www.designxpo.nl.