innovatie

25 mrt 2016, 10:10

Gronings bedrijf Athleteshop is snelst groeiende ecommercebedrijf van Nederland

Gronings bedrijf Athleteshop is snelst groeiende ecommercebedrijf van Nederland

Het Groningse bedrijf Athleteshop heeft donderdagavond de eerste Ecommerce 50 Award gewonnen. Dat is een prijs voor een webwinkel die de grootste omzetgroei heeft gerealiseerd. Athleteshop richt zich op de verkoop van sport-, outdoor- en gezondheidsartikelen en is internationaal actief.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Ecommerce 50 Award is een nieuw initiatief van de Stichting Thuiswinkel Awards, Thuiswinkel.org en Lightspeed. Er was al de Twinkle100 voor de online verkopers met de hoogste omzet, maar nu wordt ook duidelijk welke ecommerce-bedrijven snel groeien.

Athleteshop realiseerde deze omzetgroei door zich te focussen op het aanbieden van sport, outdoor en gezondheid gerelateerde producten in 12 Europese landen. Eigenaar Yuri Solinger: “Op dit moment ligt de focus op de UK, Duitsland, Nederland, België en Frankrijk. Echter, zien we in het eerste kwartaal van 2016 een mooie groei in landen als Denemarken, Zweden en Polen. Athleteshop wil de atleet in iedereen stimuleren. Op elk niveau, in elke tak van sport en in elk land. Wij zien geen grenzen en willen uiteindelijk de hele wereld bedienen.”

Athleteshop in de Twinkle 100 2016

Met het winnen van de Ecommerce 50 award streeft Athleteshop directe opponenten Helloprint en dekbed-discounter voorbij. “Wij zijn trots dat we als nuchter Gronings bedrijf deze award in ontvangst mogen nemen”, zegt Solinger. “We werken samen met 35 collega’s dagelijks keihard om deze groei te realiseren en uiteindelijk de grootste aanbieder op het gebied van sportartikelen te worden. Met de groei die we in het eerste kwartaal van 2016 zien, verwacht ik dat we volgend jaar opnieuw een goede kans maken op de award. Ook een plek in de Twinkle 100 behoort tot de realistische mogelijkheden.”

Athleteshop is dé webshop in sportartikelen. Van voetbal, fitness, sportgadgets, sportbrillen tot aan outdoor producten. Door de jaren heen heeft Athleteshop een flink aantal merken aan zich gebonden en bestaat het assortiment inmiddels uit bijna 100.000 producten. Jaarlijks heeft het zo’n 400.000 verzendingen.