innovatie

17 feb 2015, 10:10

Gronings bedrijf ontwikkelt machine die mensen gitaar leert spelen

Gronings bedrijf ontwikkelt machine die mensen gitaar leert spelen

Het Groningse bedrijf Chordify heeft een machine ontwikkeld die de gebruiker leert om muziek te spelen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na in twee jaar te zijn uitgegroeid tot een van ‘s werelds belangrijkste online bronnen voor akkoorden, introduceert Chordify nu een revolutionaire interactieve ‘chord edits’ toepassing.

De gebruiker wordt uitgenodigd handmatig verbeteringen aan te brengen in de door de machine automatisch herkende akkoordenschema’s. Door deze veel aangevraagde toepassing kan de gebruiker door middel van perfecte akkoordenschema’s meespelen met zijn favoriete nummers en leert de machine stap voor stap beter te luisteren. 
 

Presentatie ‘chord edits’: 18 februari
 

Chordify presenteert een nieuwe revolutionaire ‘chord edits’ toepassing in haar online muziekdienst. In de afgelopen twee jaar hebben miljoenen mensen Chordify gebruikt als belangrijke bron voor het meespelen van hun favoriete muziek. De Chordify-bibliotheek bestaat inmiddels uit meer dan twee miljoen door de gebruikers gechordifyde nummers. Hoewel ‘de oren’ van de machine niet altijd perfect zijn, biedt de dienst een ongekende accuraatheid van 75-90%, afhankelijk van de stijl en de geluidskwaliteit van het nummer.

 

Nu heeft het Chordify-team een nieuwe manier gevonden om akkoordenschema’s nog preciezer te maken met hulp van al die muziekliefhebbers die gebruik maken van het platform. Vanaf nu zijn gebruikers uitgenodigd om de door de machine voorgestelde akkoordenschema’s zelf handmatig aan te passen en ze te perfectioneren. Door dit op grote schaal te doen werken alle bezoekers met Chordify samen om de technologie achter het automatisch herkennen van akkoorden stap voor stap te verbeteren. De machine leert de gebruiker te spelen, de gebruiker leert de machine te luisteren.

Chordify – tune into chords
 

Chordify is een online muziekdienst  – voor en dóór muziek enthousiastelingen – waarmee de gebruiker muziek – uit een eigen bibliotheek, van Youtube, Deezer of Soundcloud – kan omzetten naar akkoorden. Chordify herkent automatisch de akkoorden uit het muziekstuk en plaatst ze op de juiste maat in een eenvoudige, intuïtieve player. High-end muziektechnologie is zo beschikbaar voor iedereen, waardoor het studeren en meespelen van muziek makkelijker en leuker wordt. In januari 2014 werd Chordify Premium gelanceerd. Een abonnementsdienst die naast de basisfuncties nog veel meer, nieuwe mogelijkheden biedt zoals het beheren van een bibliotheek, het transponeren van akkoorden, het vertraagd afspelen van de muziek en het downloaden van akkoordenschema's.

 

Chordify verwelkomt 200.000ste geregistreerde gebruiker
Chordify is een succesformule met miljoenen bezoekers en inmiddels 200.000 geregistreerde gebruikers heeft de dienst bijna 2 miljoen nummers van akkoorden voorzien. Muzikanten van overal ter wereld – amateur, expert en iedereen daar tussenin – zien de dienst nu al als onmisbaar.  

Bezoek ook:
www.chordify.net