innovatie

18 aug 2017, 10:10

Gronings bedrijf eerste in wereldwijde certificering Privacy Professionals

Gronings bedrijf eerste in wereldwijde certificering Privacy Professionals

Het Groningse juridische adviesbureau IT’s Privacy is het eerste bedrijf in het Noorden dat kan gaan certificeren namens de wereldwijd opererende ‘International Association of Privacy Professionals’ (IAPP).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Medio 2018 komt er in Nederland nieuwe en strenger wordende privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming), waarbij onder andere de toezichthouder (Autoriteit Persoonsgegevens) bevoegd wordt behoorlijk hogere boetes uit te delen als organisaties niet aan kunnen tonen aan privacywetgeving te voldoen. Hierdoor is een grote vraag naar goed geschoolde Privacy Professionals ontstaan.


De IAPP-certificaten genieten in het vakgebied hoog aanzien en worden Europees, maar ook wereldwijd erkend.  Een tweedaagse training, die in oktober dit jaar zal starten en die kandidaten voorbereid op het examen gaat in op (online) privacy-/ dataprotectie principes en benaderingen in het algemeen, hoe organisaties verantwoordelijk om moeten gaan met het verwerken van (bijzondere) persoonsgegevens, het melden van datalekken, de doorgifte van persoonsgegevens aan bv. de Verenigde Staten, Cloud Computing en privacy bij sociale netwerken. De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming is daarbij een belangrijk kader.

Het voldoen aan de nieuwe privacy principes kan organisaties helpen hoge boetes te voorkomen, maar belangrijker is dit mee te nemen als ontwerpcriterium bij projecten. ‘Privacy by design’ in optima forma dus, aldus IT Jurist en eigenaresse van IT’s Privacy, Marie-José Bonthuis.

De opleiding is bedoeld voor juristen, Functionarissen Gegevensbescherming, Privacy Officers, Informatiemanagers, Informatiebeveiligers, etc.