innovatie

27 sep 2002, 00:12

Gronings bedrijf als eerste gecertificeerd voor nieuwe dienst KPN Mobile

Het Groningse Solvision Noord, onderdeel van The Vision Web, is zeer nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van een nieuwe dienst van KPN Mobile, in samenwerking met HP en Microsoft. ‘Lucio’ is de naam van de boreling die het voor medewerkers van een bedrijf wel erg gemakkelijk maakt om op allerlei plekken te werken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lucio is een eenvoudige mobiele totaaloplossing waarmee medewerkers van een bedrijf met behulp van een handcomputer (PDA) vanaf elke plek in combinatie met een mobiele telefoon veilig toegang hebben tot hun actuele zakelijke e-mail, agenda en adresboek.
Lucio maakt het mogelijk overal e-mailberichten te ontvangen en versturen en in de agenda afspraken te plannen. Alle informatie is onderweg beschikbaar en de gegevens zijn volledig synchroon met kantoor; wijzigingen zijn per direct doorgevoerd en op de vaste werkplek zichtbaar. Met Lucio kunnen de medewerkers snel aan de slag omdat deze kant-en-klare oplossing door een gecertificeerde System integrator snel en eenvoudig voor een vaste prijs kan worden geïnstalleerd. Tevens kunnen medewerkers met Lucio gebruik maken van internet via hun PDA. In de toekomst zal Lucio uitgebreid worden met toegang tot diverse andere bedrijfsapplicaties. Aan de hardware zijde liggen uitbreidingen van laptop met GPRS-kaart en andere PDA's in het verschiet.
The Vision Web is de eerste gecertificeerde System integrator. Medewerkers van The Vision Web hebben hiervoor een commerciële en technische training gevolgd. Zijn zijn in staat om bij een klant vast te stellen wat er nodig is om Lucio in te kunnen voeren, de bestaande mailomgeving eventueel aan te passen, de benodigde software en hardware te leveren en deze te integreren met het bedrijfsnetwerk van de klant.
Het Groningse Solvision Noord, onderdeel van The Vision Web, is zeer nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de dienst Lucio en enkele medewerkers van Solvision Noord zijn inmiddels gecertificeerd voor Implementatie en Administratie van Lucio.