innovatie

22 mei 2009, 09:09

Groningers maken webwijzer voor Europese verkiezingen, puur gebaseerd op uiterlijk van kandidaten

De Groninger ‘sensatiesocioloog’, zoals hij zichzelf noemt, J. Bruinlier, heeft samen met zijn collega P. Vaantjes een bijzondere Stemwijzer gemaakt. Deze is volledig gebaseerd op het uiterlijk van kandidaten. Iedereen die denkt dat het bij de verkiezingen om de inhoud gaat, wordt enigszins uit die droom geholpen: via deze wijzer kun je uitzoeken waar je op moet stemmen puur door naar het uiterlijk van de kandidaten te kijken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Samen met zijn collega P. Vaantjes (adviesbureau Bruinlier & Vaantjes te
Groningen) heeft Bruinlier voor weblog Babalin een stemwijzer ontwikkeld voor de aankomende Europese verkiezingen. Het is een stemwijzer zonder ellenlange vragenlijsten en ingewikkelde stellingen, die puur gericht is op het uiterlijk van de lijsttrekkers.

Met de "Koppensneller" kan iemand die geen idee heeft wie de lijsttrekkers zijn maar die zijn stem voor Europa wel belangrijk vindt in slechts tien klikken een stemadvies krijgen. De resultaten zijn verrassend.

Een paar politici hebben de stemwijzer inmiddels gedaan (o.a. Jeanine Hennis (VVD)) en zijn enthousiast. Maar de stemwijzer is natuurlijk bedoeld voor mensen die geen enkele affiniteit met politiek hebben maar hun stem niet willen verkwanselen.

Hier vindt u de Koppensneller Europa, probeert u hem zelf eens:
http://babalin.com/kieskompas/