innovatie

18 feb 2003, 00:12

Groninger wijken vinden plek op internet

De gemeente Groningen wil dat bewoners in de hele stad toegang kunnen krijgen tot internet. Dit voornemen wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met de Openbare Bibliotheek Groningen, die sites voor verschillende wijken opzet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In buurthuizen, wijkcentra en bibliotheken worden computers geplaatst voor het opzoeken van informatie, het volgen van een cursus of het versturen van email, meldt de Openbare Bibliotheek deze week. ‘’Internet is ook een uitstekend middel om per wijk bewoners bij elkaar te brengen en meningen me elkaar uit te wisselen’’, stelt de inmiddels honderd jaar oude Groninger bieb.
In januari 2002 heeft de gemeenteraad van Groningen het plan ‘Maatschappelijke toepassing van ICT’ aangenomen. Doel van dit plan is om de nu nog niet internettende burgers toch kennis te laten maken met internet. ‘’Dit moet onder meer de sociale samenhang versterken’’.
In Groningen hebben een groot aantal instellingen zich in de afgelopen periode bezig gehouden met dit soort digitale zaken. Buiten de bibliotheken zijn er computers voor het internet te vinden in De Karre, Vrouwencentrum Jasmijn en het J.O.P.. Binnenkort volgen onder meer de Borg en het Treslinghuis.