innovatie

23 nov 2001, 00:12

GRONINGER RICHT SITE OP UIT PROTEST TEGEN UITBLIJVEN KABELINTERNET OP PLATTELAND

Het is heel mooi dat er in de stad Groningen dankzij EssentKabelcom ruimschoots kabelinternet verkrijgbaar is. Maar het is treurig dat het platteland verstoken blijft van deze voorziening. Dat vindt de Groninger H. Dragtstra die een site in het leven heeft geroepen om bij de overheid te protesteren tegen het uitblijven van deze voorziening.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

www.flatfee.nu is een website die een signaal richting overheid, kabelmaatschappijen en internetproviders wil laten uitgaan, met betrekking tot de uitrol van kabelinternet of ADSL. Aandachtpunt is bijvoorbeeld het risico op tweedeling in de maatschappij. Maar ook de groeiende frustratie over het bestempelen van het landelijk gebied als onrendable waar juist internet tot werkgelegenheid dan wel voor ontsluiting kan zorgen.
Kijk eens op de ADSL beschikbaarheids overzicht van HCC http://www.hccnet.nl/hccworld/hcc/kaartjeADSLgroot.jpg waarin hele gebieden nog blank zijn en waar veelal ook geen kabel internet is te krijgen. De dekking met internet via de kabel geeft een netzo beroerd beeld. De website is 3 weken geleden van start gegaan als surf.to/nlflatfee en heeft al een aardige ontwikkeling door gemaakt doordat allerlei mensen hun hulp hebben aangeboden.
Op de website zijn artikelen mbt tot uitrol ADSL en Kabel te vinden, maar ook een reactie van het ministerie van Binnenlandse zaken. Verder is er een gastenboek waarin mensen hun mening kunnen geven. De teller staat op dit moment op 107 en er komen gestaag reacties binnen. De reacties beperken zich niet langer tot alleen het Noorden van Nederland. Maar ook gebieden rondom Amsterdam, Purmerend Noord Brabant en Zuid Limburg, aldus H. Dragstra initiatiefnemer Nlflatfee.
http://www.flatfee.nu