innovatie

23 jan 2003, 00:12

Groninger maakt landelijk unieke website met natuur-ijsbanen

De stad-Groninger Theo Jurriens heeft een voor Nederland unieke website gemaakt bestemd voor alle schaats-enthousiastelingen. Men kan er informatie vinden over alle natuurijsbanen. Ook de ijsverenigingen uit heel Nederland kunnen er hun informatie kwijt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zodra het stevig vriest komt Nederland in de ban van ijspret. Na stevige vorst zijn er de toertochten op vaarten en plassen die in de belangstelling staan. Voordat mensen daar hun ijzers kunnen onderbinden zijn er de activiteiten op de talloze plaatselijke natuurijsbanen. Vaak ondergelopen of ondergespoten stukken weiland aan de rand van dorp of stad. Welke natuurijsbanen zijn er in ons land? Het is te vinden op de nieuwe website www.natuurijsbanen.info .
Volgens Theo Jurriens is in december, tijdens de vorstperiode gebleken, dat er vraag is naar een overzicht van natuurijsbanen. Jurriens hoopt dat veel natuurijsbaanbeheerders c.q. de ijsclubs de gegevens van de banen doorgeven via de website. Ook is de KNSB gevraagd om mee te werken. Naast elementaire gegevens wordt o.a. gevraagd naar entreeprijs, wel of geen verlichting, de aanwezigheid van een kantine. Zodra de ijsbaan daadwerkelijk open gaat kan de ijsbaanbeheerder dat via een klik op het web doorgegeven. Jurriens beaamt dat hij wellicht eerder had moeten beginnen. Maar hopelijk kan nu reeds een goede start gemaakt worden voor de komende winters.
De technologie van het internet maakt natuurlijk veel mogelijk. Via korte vragen wil Jurriens op termijn een recensie van de ijsbaan verkrijgen: waar is het ijs het best? Waar is de chocomel het lekkerst? En waar is de beste baanverzorging? Welke baan wordt de beste natuurijsbaan van Nederland?