innovatie

27 mei 2002, 00:12

Groninger IT-ers hard aan de bak voor Gironingen

Is het dit weekend voor de Giro d'Italia pas het begin, voor de organisatie van Gironingen is het de apotheose van een maandenlange voorbereiding. Op het gebied van IT en telecom bijvoorbeeld zorgt het jonge Groningse bedrijf Exception IT Services voor de gehele ondersteuning.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"Een geweldig project", verklaart Thijs Koetsier van Exception, het bedrijf dat bijvoorbeeld ook de makers van uw eigen GIC op allerlei IT-gebied ondersteunt en de Special Olympics 2000 in Groningen op IT-gebied verzorgde. Exception herontwierp de website van Gironingen, beheerde het netwerk van het "Ufficio" en zorgde voor de telefonische bereikbaarheid van dit organisatiebureau. De laatste week kwam daar het computernetwerk in de Martiniplaza nog bij. "Een mooie klus waar eigenlijk alles wel in zit", blikt collega Marc Groote terug. "Natuurlijk gaat het wel eens heel snel. Er is niet altijd vantevoren duidelijk wat er wordt verwacht. Dan is het een combinatie van goed inschatten en snel inspringen waar het moet. We hebben inderdaad wel eens de hele trukendoos moeten openhalen op de meest gekke tijdstippen, maar het was het waard."
Op het tijdstip waarop het er eigenlijk allemaal om gaat, leunt men bij Exception tevreden achterover, verwachten ze vrijdag optimistisch. "Terwijl iedereen het nu razend druk heeft weten wij dat het wat IT betreft in orde is. Het is nu alleen zaak om de website in samenwerking met de medewerkers actueel te houden. Daarnaast genieten we natuurlijk mee de komende dagen, zeker na onze verhuizing naar de Grote Markt", besluit Koetsier. In de week voor de Giro-start verhuisde Exception naar de hoek van de Grote Markt en de Oude Ebbingestraat boven Optiek 'Greving & Greving'. Een plaats die niet onopgemerkt is gebleven. Wanneer u zaterdag live de beelden van TV-Noord bekijkt komen die vanuit het Exception-pand.